info@herbio.si

031 527 489

POGOJI POSLOVANJA

UPRAVITELJ SPLETNE TRGOVINE

S spletno trgovino www.herbio.org upravlja Herbio Int, posredništvo pri prodaji d.o.o., Jadranska cesta 27, 2000 Maribor, DŠ: 87225608, matična številka podjetja  6724167000, podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 12. 11. 2014, SRG 2014/48729. (Okrožno sodišče Maribor). Podjetje je zavezanec za DDV.

Herbio Int., posredništvo pri prodaji d.o.o., Jadranska cesta 27, 2000 Maribor, je ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa, prav tako pa lahko brez registracije računa kupuje tudi kot gost.

Z nakupom ali vpisom v herbio.org klub potrošnik dovoljuje, da Trgovec shranjuje, obdeluje in uporablja osebne podatke, posredovane na spletnem obrazcu, do preklica za naslednje namene: ponujanje blaga, storitev, zaposlitev ali začasnega opravljanja del z uporabo poštnih storitev, telefonskih klicev, SMSjev, elektronske pošte ali drugih telekomunikacijskih sredstev (v nadaljnjem besedilu: neposredno trženje), vabil na dogodke, segmentacijo strank, anketiranje, statistične obdelave.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje pravic uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom (herbio.org) in uporabnikom (stranka, kupec).

Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

 

POGOJI POSLOVANJA IN ZAKONODAJA

Portal www.herbio.org smo oblikovali, da lahko ponudimo kvalitetno naravno zeliščno kozmetiko in druge uporabnikom prijazne izdelke po dostopnih cenah.

Za pregledovanje strani prijava in registracija nista potrebni. Če pa želite opraviti nakup in oddati naročilo, je registracija obvezna. Za registracijo potrebujete napotitveno kodo. V kolikor je nimate, nam pišite na info@herbio.si.

Naročene izdelke vam bo dostavila Dostavna služba v roku do 4 delovnih dni (Slovenija) in do 10 delovnih dni (ostale države v EU katerim dostavljamo). V kolikor naročila ne boste uspeli prevzeti na dan dostave, vas bo paket z izdelki počakal do 7 dni na najbližji poslovalnici, za tem se bo vrnil na naš naslov.

Za vsa naročila velja lestvica soudeležbe stroškov dostave, ki je podrobno opisana v odstavku Naročanje.

Naročene izdelke plačate po povzetju, torej ob prevzemu pošiljke. Možnosti so še: po predračunu, s pay palom ali bančno kartico.

V kolikor bi naročene izdelke želeli vrniti, nas o tem obvestite najkasneje 14 dni po prevzemu. Če boste nepoškodovane izdelke vrnili na naš naslov, na vaše stroške v roku 14 dni po poslanem sporočilu o vračilu, vam bomo v roku 14 dni po prejemu vrnjenih izdelkov, vrnili stroške nakupa.

Slike izdelkov so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Za ostala dodatna pojasnila nam lahko pišete na info@herbio.si.

Splošni pogoji Spletne trgovine www.herbio.org, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletni portal www.herbio.org deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Portal je informacijski sistem, ki je namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov.

Portal upravlja podjetje Herbio Int d.o.o., v nadaljevanju ponudnik.

Uporabnik je vsaka oseba, ki uporablja ta sistem, torej kupec naših izdelkov.

Vsak obiskovalec spletne strani z registracijo dobi svoje uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je enako naslovu elektronske pošte, ki ga uporabnik vnese v Uporabniški profil.

Uporabniško ime in geslo vsakega uporabnika nedvoumno določita in povežeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do naročanja izdelkov in možnost pregledovanja svojega računa v Uporabniškem profilu.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega portala www.herbio.org, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Uporabnik je z registracijo upravičen do posebnih cen, lahko je deležen dodatnih popustov, sodeluje pri nagradnih igrah, dogodkih in ostalih aktivnostih.

Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

 

DOSTOPNOST IN VELJAVNOST INFORMACIJ

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti Trgovca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • informacije o načinu plačila;
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Trgovca za stike z uporabniki;
 • Spletna stran www.Herbio.org je namenjena informiranju in nakupovanju izdelkov.

 

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Podjetje Herbio Int d.o.o. je zavezanec za DDV in je s tem zavezan o obveznosti plačila DDV pri izdelkih pri prodaji. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Če izdelka ni na zalogi in pride do spremembe cene, bo ponudnik o spremembi obvestil uporabnika in mu po svojih najboljših močeh skušal zagotoviti nižjo ceno, omogočil preklic ali zamenjavo naročenega izdelka oz. ponudil drugo ustrezno rešitev, v obojestransko zadovoljstvo.

Izdelki, ki imajo ceno 0 (nič) evrov, so lahko novi in niso namenjeni prodaji.

 

VELJAVNOST AKCIJSKE PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Akcije se ne seštevajo, na že znižane izdelke ni možno dodatno znižanje cene.

 

GARANCIJA

Garancija je veljavna ob pravilnem ravnanju z izdelkom. Vsak izdelek ima rok trajanja, pri čemer številka po odprtju pomeni čas, v katerem je izdelek ob pravilni hrambi (pri temperaturi med 10 in 25 stopinj Celzija, na mestu, kjer ni direktne izpostavljenosti sončnim žarkom) uporaben.

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v danem trenutku ni znan.

Glede na prepričanje o kvaliteti izdelkov blagovne znamke Herbio zagotavljamo možnost vračila izdelka, pri čemer ne sme biti porabljeno več kot 20% vsebine izdelka oz. do 14 dni po prejemu izdelka.

Vse slike izdelkov so lahko simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

NAROČANJE

Naročanje izdelkov preko spletnega portala je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu.

Uporabnik izbira med izdelki predstavljenimi na spletnem portalu.

Izjemoma se lahko naročilo izdelkov pošlje tudi na elektronski naslov: narocila@herbio.si. V tem primeru je potrebno pripisati naslednje podatke:

–          ime in priimek,

–          naslov,

–          telefonsko številko

–          in seznam naročenih izdelkov z navedbo kod posameznih izdelkov.

Po oddaji naročila bo uporabnik na svoj elektronski naslov prejel potrdilo in obvestilo o prejetem naročilu, z natančno navedbo naročenih izdelkov in količin.

Pridržujemo si pravico, da določena naročila zaradi neplačanih obveznosti ne bodo dostavljena.

Strošek dostave je za vsa naročila 2,99 € v Slovenijo in 4,99 € v tujino.

 

LOKACIJASTROŠKI DOSTAVE
Slovenija2,99 €
Tujina
(Hrvaška, Avstrija, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Francija, Španija, Združeno kraljestvo, Irska, Češka, Slovaška, Poljska)
4,99 €

 

V primeru plačila »po povzetju« se k strošku priračunajo še redni stroški plačila po povzetju s strani kurirske, dostavne službe.

V kolikor določenega naročenega izdelka ni na zalogi, se znesek le-tega ne šteje v vrednost nakupa.

Opozorilo: Opisani pogoji in stroški pošiljanja veljajo le znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako uporabnika bremenijo morebitni stroški dajatev v državah izven Republike Slovenije.

 

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila naročenih izdelkov:

–          plačilo po povzetju,

–          plačilo na transakcijski račun ponudnika,

–          plačilo s pomočjo storitve PAYPAL,

–          plačilo z plačilo ali kreditno kartico VISA, MASTERCARD (Naročnik in plačnik kreditne ali plačilne kartice mora biti ista oseba ali organizacija. po potrditvi in vplačilu naročila ni več možna sprememba vsebine naročila in/ali končnega zneska naročila.).

 Plačilo s plačilnimi karticami je mogoče preko plačilnega sistema Paywiser. Več si lahko preberete na www.paywiser.eu.

Pri plačilu po povzetju se plačilo opravi ob prevzemu naročenih izdelkov. Uporabnik prejme račun na papirju z razčlenjenimi stroški.

V tem primeru poštnem uslužbencu ali dostavljavcu ob prevzemu paketa izročite gotovino. Dostavni službi plačate provizijo za plačilo s posebno položnico po njihovem veljavnem ceniku (Informativni ceniki GLS).

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je za potrebe arhiviranja v elektronski obliki shranjena na strežniku portala in tako uporabniku dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

 

DARILNI BON

Herbio Int. d.o.o. proti plačilu izda v elektronski obliki Darilni bon (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko.

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini Herbio.org.  Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov, razen načina plačila. Veljavnost darilnega bona je 3 mesece od izdaje bona..

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Skupna vrednost artiklov mora biti 1 € višja od vrednosti darilnega bona.

 

NAKUP PRAVNIH OSEB

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja.

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe), razen, če se z pravno osebo sklene poseben dogovor.

Vračilo kupnine pravnim osebam ni možno.

 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO IZDELKOV

Uporabnik lahko najkasneje 14 dni po prejemu izdelkov sporoči, da želi kupljene izdelke vrniti brez navedbe vzroka za odstop od naročila in kakršnekoli odškodnine.

V pisnem obvestilo o odstopu, ki ga uporabnik pošlje na e-naslov: narocila@herbio.si, mora uporabnik navesti številko nakupa, izdelke pa na lastne stroške vrniti nepoškodovane, nerabljene in v originalni embalaži v nadaljnjih 30 dneh (po 43. členu ZVPot).

Če je uporabnik blago že prejel in odstopi od pogodbe ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje po 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena.

Uporabnik mora priložiti tudi račun, ki ga je prejel za naročene izdelke, navesti svoje osebne podatke in transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je to posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga.

Ponudnik bo v tem primeru uporabniku vrnil vse stroške nakupa v roku 14 dni po prejemu vrnjenih izdelkov. Ponudnik vrne le strošek kupnine, ne pa tudi stroškov pošiljanja vrnjenih izdelkov.

Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva.

Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil dokler kupec ne predloži dokazila o vračilu oz. do prevzema vrnjenega blaga.

V primeru neupravičene reklamacije je ponudnik dolžan hraniti vrnjene izdelke največ 1 mesec. Po tem času jih lahko uniči, v kolikor jih uporabnik ni prevzel.

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Obrazec za odstop od pogodbe najdete tukaj.


PRAVICA DO PREKLICA ČLANSTVA

Svoje članstvo lahko uporabnik kadarkoli prekliče, ne da bi ponudniku navedel vzrok. Uporabnik pošlje ponudniku pisno izjavo o svojem odstopu. Po prejemu obvestila, se uporabnika za nedoločen čas izbriše iz prodajne strukture. Pogoj je, da so plačane vse obveznosti.

 

AVTORSKE PRAVICE

Spletni portal www.herbio.si je v lasti podjetja Herbio Int d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb.

Herbio je registrirana blagovna znamka v lasti podjetja Herbio Int d.o.o. Za vsakršno posredovanje informacij, slikovnega gradiva ali logotipa iz spletnih strani portala je potrebno pridobiti pisno dovoljenje lastnika.

Uporabnik soglaša in pooblašča Herbio Int d.o.o., da sme objavljati fotografsko gradivo, zapis, tonski zapis ali video, kjer se pojavlja uporabnik.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila.

 

MNENJA IN OCENE IZDELKOV

 Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Omogočamo, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa mnenje pregleda strokovna komisija. Prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Herbio strokovne komisije ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem, ne bomo objavili.

 

OBVEŠČANJE IN E-NOVIČKE

Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi v portal ali na e-novičke občasno obvešča o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah ponudnika.

Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.

Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novičk.

 

VELJAVNO PRAVO

Za kraj in sodišče vseh klavzul, obveznosti in sporov velja Okrožno sodišče v Mariboru, pogodba in vsebina je tolmačena s Slovensko zakonodajo in pravom.

 

O IZDELKIH

Ponudnik z izjemno skrbnostjo razvija izdelke. Večina izdelkov je razvita in proizvedena v Nemčiji, s sestavinami, ki so testirane in sledljive. Za parfume uporabljamo Francoske sestavine in recepture.

Vzorčenje in testiranje kvalitete sestavin in izdelkov se opravlja redno ves čas, v tovarnah, ki imajo GMP standard o farmacevtski kvaliteti sestavin, surovin in proizvodnje .  

Ne prodajamo zdravil. Ne priporočamo opustitve ali spremembe kateregakoli zdravljenja brez posveta z zdravnikom ali farmacevtom. Nosečnice, doječe mame, kronični bolniki in otroci naj se pred jemanjem prehranskih dopolnil ali drugih izdelkov posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom.  

Vsi izdelki, kakor tudi embalaža so proizvedeni izključno v Evropi.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Ponudnik se bo po svojih najboljših močeh trudil izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti kontaktno osebo, s katero se bo lahko uporabnik v primeru težav povezal telefonsko ali po elektronski pošti.

Vsako pritožbo je potrebno poslati na elektronski naslov: info@herbio.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabnika obvestil, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da uporabnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si bo ponudniki prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na naslednji povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

VAŠE MNENJE ŠTEJE

Celotna ekipa na strani ponudnika se bo trudila, da bi bil spletni portal kar najbolj pregleden in enostaven za uporabo. V primeru nejasnih, napačnih ali manjkajočih podatkov, se opravičujemo in vas prosimo, da nam v tem primeru pišete na elektronski naslov: info@herbio.si.

 

HERBIO INT, posredništvo pri prodaji, d.o.o.

Jadranska cesta 27

2000 Maribor

 

E-pošta: info@herbio.si

Telefon: 031527489

 

Davčna številka: SI 98225618

Matična številka: 6724167000

 

TRR: SI56 6100 0000 8789 905

(DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)

 

Posodobljeno 8. 12. 2020