info@herbio.si

031 527 489

iLOVE parfums by Herbio

 

 

 

Zgodovina parfumov

 

Vse se je začelo z ljubeznijo…

Aromatična zelišča so sprva zažigali v religiozne namene. Tudi današnje poimenovanje parfum izvira iz tega obreda, saj izhaja iz latinskih besed per fumus, kar pomeni skozi dim.

Kot del priprav na ljubljenje so prvi parfum v posvetno življenje vključili Egipčani. Opazen prispevek k parfumeriji pa je – tako z vpeljevanjem novih sestavin kot z raziskovanjem tehnik pridobivanja dišečih izvlečkov – prinesla islamska kultura. Islamski trgovci so imeli dostop do različnih začimb, zelišč in drugih sestavin za dišave (jasmin, agrumi…), hkrati pa so cenili znanost, ki je iskala cenejše načine za proizvodnjo dragih dišav. Arabski kemiki so odkrili veliko tehnik, ki so še danes pomembne za izdelavo parfumov, med njimi tudi destilacijo, izparevanje in filtriranje.

V Evropo so parfumi z arabskimi trgovci in vrnitvijo križarjev pripotovali šele v 12. stoletju, pred tem pa dišave niso bile zaželene in dovoljene, saj so jih pri svojih obredih uporabljali le duhovniki in zdravniki.

Prvi, ki so izdelali sodobnejši parfum, so bili Madžari. Konec 14. stoletja so po naročilu kraljice Elizabete Madžarske zmešali alkoholno raztopino ter dišavno olje rožmarina in nastala je madžarska dišeča vodica, ki je hitro postala priljubljena pri visokem plemstvu po vsej Evropi. A ni bila le parfum – priporočali so jo za ustno higieno, čiščenje rok pred obredom, prekuhavanje perila…

Umetnost parfumerije je zacvetela v Italiji v času renesanse (16. st.), saj so z dišavami prikrivali telesne vonjave in neprijeten smrad z ulic.

Italijansko znanje se je v Francijo preselilo s Katarino De Medici, saj jo je na oddihu v Grassu ob počitku zmotil grozljiv vonj po kožah, ki so jih sušili v bližini. S seboj je imela tudi osebnega parfumerja, ki je težavo odpravil tako, da ji je nadišavil rokavice. Trend se je hitro razširil med francoskimi plemiči, in ker je bilo podnebje ugodno, so tam začeli gojiti neroli, brin, jasmin… Pokrajina Grasse v Provansi je tako postala center evropske proizvodnje dišav in kozmetike. Prvi nosovi so izhajali prav iz usnjarske industrije, saj so bili vešči izdelave izvlečkov iz rastlin.

Prelomnica sega v leto 1832, ko so bile prvič destilirane sintetične arome, po katerih recepturah se še dandanes parfumi proizvajajo.
Pravi temelj v proizvodnji in prodaji parfumov je zasnovala leta 1921 Coco Chanel. Eden najbolj prodajnih parfumov na svetu, pod imenom Chanel No.5. Potem pa so se začele  odpirati parfumske hiše, kot v Franciji (Cristian Dior), nato v Italiji (Giorgio Armani) in naprej po celem svetu.

 

iLOVE parfums - VSI TESTERJI

 Za dober parfum ne rabite plačati celega premoženja

 

iLove parfums by Herbio so cenovno zelo ugodni in dostopni parfumi z poudarkom na kvaliteti in obstojnosti.  iLove parfums so dišave, navdihnjene po vonjih največjih parfumskih hiš. Parfumi so hermetično zaprti in ne spreminjajo vonja in barve kakor recimo točeni parfumi.

iLove parfums so narejeni iz najboljših francoskih sestavin, katere verjetno uporabljajo tudi Chanel, Thierry Mugler, Dior, N. Rodrigez, Lancome, Guerlain, Bvlgari, Chloe,Yves Saint Laurent,  Emporio Armani, Paco Rabanne, Hugo Boss, Hermes, Giorgio Armani, Gucci,  Calvin Klein, Joop Dolce &Gabbana, Hugo Boss, Creed …

 

Polne in trajne dišave so vedno prava izbira za obdarovanje 🙂

Želite dišati vsak dan drugače?

Paket vseh iLOVE parfums testerjev (31 različnih vonjev), vsak vonj je v spray testerju (ne na palčki) z vsebnostjo 2 ml, kar zadostuje za cca. 5 dni odišavljenosti.

Naročite si svoj Discovery set vseh parfumov ali pa kar torbico z vsemi testerji

iLove parfums MINI GOLD

iLove parfums MINI

Vsestransko uporabna MINI embalaža, ki jo lahko poljubno krat napolnite z željenim parfumom, zanjo in zanj. Idealnih mer za žep, torbico, ne dela gneče in ni težak. Priročen, všečen, Vaš MINI!

 

Posnetek kako MINI uporabljamo poglejte na spodnji povezavi.

Ali ste vedeli, da…?

Zbirka parfumov iLOVE parfums obsega 31 različnih ženskih in moških parfumov.

So visokokvalitetni parfumi, ki dolgo trajajo in so obstojni, v hermetično zaprti embalaži.

Z zaprto embalažo in kvalitetnem pakiranjem ohranjamo kvaliteto, svežino in vonj.

iLOVE parfums niso točeni, refill parfumi!

Imena parfumov in/ali fotografij so last določenih blagovnih znamk, ki jih ne zastopamo.
Uporabljamo jih zgolj za prepoznavnost parfuma, ki ga imamo kot inspiracijo. Naši parfumi niso identični!