info@herbio.si

031 527 489

Koža in mraz

 

Ko zunanja temperatura pade in se tista v zaprtih prostorih dvigne, je kožo treba še posebej skrbno negovati. V zimskih mesecih ji primanjkuje vlage, na njej pa sledove pustita tudi veter in mraz. Zaradi pomanjkanja vlage v zraku kožne celice pozimi hitro propadajo, kar neposredno vpliva na zmanjšanje sijaja kože in večjo vidnost gubic. Poleg tega suh zrak in temperaturne spremembe pogosto povzročijo draženje in rdečico.

Tako kot svoje telo zaščitimo z večjimi sloji oblačil, tako tudi kožne celice potrebujejo dodatno zaščito pred hladnim zrakom, vetrom in ogrevanjem.

 

Kakšna naj bo torej nega v mrzlih dneh?

Na temperaturne spremembe je sicer najbolj občutljiva suha koža, vendar dodatno zaščito v zimskem času potrebuje prav vsak tip kože. Izbira in uporaba ustreznih izdelkov za nego kože lahko olajša te negativne posledice in koži zagotovi želeno ugodje.

Herbio kozmetika ponuja vrsto izdelkov, ki bodo vašo kožo intenzivno navlažili in jo dobro nahranili. Ne samo telesa in obraza, ne pozabite tudi na nego rok in ustnic. Med njimi tudi npr. karitejevo maslo, ki ga lahko uporabite za nego suhih delov kože, ustnic, občutljive kože okoli oči in celo nego suhih las.

Na izgled kože seveda ne vplivajo samo negovalni izdelki, ampak tudi pravilna prehrana in zdrav način življenja. Pa ne pozabimo tudi na vnos tekočine, ki ga telo rabi vsak dan, ne glede na obdobje.

 

Herbio izbor