info@herbio.si

031 527 489

Krema za roke, izdelek št. 1

 

 

Da je vsakodnevna nega rok pomemben del vsakdanje rutine, vedo naši kupci že dolgo. Saj je vsako leto Herbio Zeliščna krema za roke najbolj prodajan izdelek.

Roke so najpogosteje izpostavljene zunanjim vplivom okolja, kot npr. mraz, veter, sonce, uporabi čistil, v zadnjem času pa je tudi pogosto umivanje in razkuževanje neizogibno. Hitro se pojavijo znaki izsušene, suhe, hrapave in razpokane kože. Zato je še bolj pomembno, da rokam posvetimo dodatno dnevno negovalno rutino.

Umivanje

Pri tem je priporočljiva uporaba blagih tekočih mil. Roke umivajmo s toplo vodo. Po končanem umivanju jih dobro obrišemo in osušimo.

Pravilno umivanje rok po korakih:

  • Roke zmočimo pod tekočo vodo.
  • Nanesemo zadostno količino mila.
  • Temeljito zdrgnemo vse dele dlani, medprstne prostore, palec in hrbtno stran dlani.
  • Roke temeljito speremo z vodo.
  • Roke dobro osušimo s papirnato brisačo.
  • S papirnato brisačo zapremo pipo.

Krema za roke

Priporočljivo je, da si roke po vsakem umivanju namažemo s hranilno kremo za roke Zeliščna krema za roke ali Brinjevo mazilo. Ker je to bolj ali manj neizvedljivo, si roke namažemo čim pogosteje, da kožo nahranimo, navlažimo in zaščitimo.

Pravilno in redno umivanje rok je skrb za svoje zdravje in posredno tudi za zdravje vseh okrog nas.

Dodatna nega

Enkrat na teden rokam posvetimo več časa in si privoščimo dodatno nego. Roke masirajmo s hranljivo kremo, ki ji lahko primešamo nekaj kapljic jojobinega ali mandljevega olja.
Na debelo namažimo s kremo, Brinjevim mazilom, in oblečemo v plastične rokavice. Na rokah jih pustimo kako uro, da se bo krema temeljito vpila v kožo. Priporočljiva je uporaba pred spanjem, da lahko aktivne snovi delujejo čim dlje.

Ko imamo opravka s čistili ali opravljamo delo, pri katerem si utegnemo poškodovati kožo na dlaneh, ne pozabimo na zaščitne rokavice. Tudi ko je bolj mrzlo nosimo rokavice, kajti mraz dodatno izsuši kožo.
Če so nohti krhki, jih tudi natrimo s kremo. Pomaga tudi mandljevo olje z dodatkom nekaj kapljic limoninega soka. K lepim nohtom boste pripomogli tudi s pravilno prehrano, ki vsebuje dovolj vitaminov in mineralov. Prehrano lahko obogatimo s prehranskimi dopolnili, npr. Koencim Q10, čeprav morate biti pri tem potrpežljivi, saj se učinek ne bo pokazal čez noč.